woensdag 30 september 2020

Geld lenen voor schulden

Geld lenen voor schulden, een verstandige keuze? Schulden kunnen door administratiekosten of boetes enorm hoog oplopen. Het is belangrijk om hoge kosten te voorkomen, dit doe je door schulden zo snel mogelijk af te lossen. Becam maakt geld lenen voor schulden mogelijk. Hierbij gaan we voor de laagste rente en de beste voorwaarden.

Schulden door eigen woning, studie of anders

Schulden ontstaan vaak door de eigen woning (eigenwoningschulden), studie, hoge zorgkosten of andere hoge uitgaven. Maar ook verlies van baan of inkomen kan schulden veroorzaken. Daarnaast komen schulden vaker voor bij mensen die in scheiding liggen of al gescheiden zijn.

De schuldenproblematiek in Nederland neemt toe. 1 op de 5 huishoudens krijgt te maken met risicovolle schulden. Hiervan krijgen veel mensen geen schuldhulpverlening.


Geld lenen voor schulden

Het aanvragen van een inkomensondersteuning of hulp bij schulden is vaak ingewikkeld. Wanneer de schulden niet al te groot zijn en er is inkomen aanwezig dan is geld lenen voor schulden een mogelijkheid oplossing. Hierbij is het wel belangrijk dat deze geldlening zo goedkoop mogelijk is. Dit betekent een lagere rente en een looptijd die is aangepast op de situatie.

Geld lenen voor schulden is een verantwoorde keuze. Daarom bekijken we vooraf of het mogelijk is om een lening af te sluiten. Hiermee beschermen we tegen overfinanciering of groeiende schulden.

Cijfers geld lenen

Het vaakst wordt geld geleend voor verbouwing van de woning of aanschaf van een auto. Geld lenen voor schulden komt ook regelmatig voor. Uit cijfers blijkt dat we steeds vaker lenen maar dat het wel om lagere bedragen dan vroeger gaat. Het uitstaande bedrag aan consumptief krediet daalt al enkele jaren, wat mede te danken is aan de persoonlijke lening.

Met een persoonlijke lening schulden afbetalen

Het probleem bij schulden is dat je vaak met meerdere schuldeisers te maken hebt. De hypotheekverstrekker, zorgaanbieder, postorderbedrijf, belastingdienst en andere schuldeisers. Allemaal eisen ze geld.

Betaal schulden, hoe klein ze ook zijn, zo snel mogelijk af. Hiermee voorkom je steeds hoger oplopende kosten. Met een persoonlijke lening schulden afbetalen is een goed plan. De persoonlijke lening heeft namelijk van alle consumptief kredieten de laagst mogelijke rente. Voordeel van de persoonlijke lening is dat deze een vaste rente en looptijd heeft. Hiermee staat ook het maandelijks te betalen bedrag vast.

Gokschulden, restschuld of studieschuld

Met de persoonlijke lening zijn veel verschillende schulden af te lossen. Denk hierbij niet alleen aan een restschuld van de woning maar ook gokschulden op een studieschuld. Het is niet nodig om bij aanvraag aan te geven om welke specifieke schulden het gaat. Geef uiteraard wel aan dat het geld bedoeld is voor het aflossen van schulden.

Doorlopend krediet en schulden

Een doorlopend krediet heeft een aantal typische kenmerken. Zo is het mogelijk om reeds afgeloste bedragen opnieuw op te nemen, dit tot aan een maximale kredietlimiet. De rente en looptijd staan niet vast, het maandbedrag wel. Is het doorlopend krediet geschikt voor het aflossen van schulden? Wel wanneer je regelmatig opnieuw geld nodig hebt.

Nadeel van het doorlopend krediet is dat deze een hogere rente heeft. Heb je veel schulden en moet je maandelijks veel terugbetalen dan is een doorlopend krediet iets minder interessant. Ga in dit geval voor de persoonlijke lening.

Geldbedrag bepalen

Geld lenen voor schulden begint met het bepalen van het geldbedrag. Tel alle schulden bij elkaar op, ook inclusief bijkomende kosten. Vraag bij schuldeisers eventueel om een overzicht. Bepaal het geldbedrag en maak gebruik van de berekeningsmodule van Becam. Je ziet direct hoeveel je ongeveer kunt lenen en wat het maandelijks gaat kosten.

Vraag vrijblijvend een of meerdere offertes aan. Via de online omgeving ontvang je deze binnen enkele uren.

 

 

 

 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten